Så rengör du din grill!

Så rengör du din grill!

tips Du har precis köpt en ny grill. Den kanske var i dyraste laget, tänker du, men den har framtiden för sig – det kommer bli många trivsamma och goda grillkvällar med familj och vänner. Grillen står på altanen och blänker i kvällssolen, du speglar dig i det rostfria stålet och påminner dig om att du ska ta hand om den för att maximera antalet grillkvällar. Kanske funderar du på om det är något särskilt du bör tänka på när du polerar grillgaller, lock och verktyg.

Grillat vill att du får så mycket glädje av din grill som möjligt. Nedan tipsar vi om våra bästa skötseltips samt några eminent produkter på grillat.se som bevarar din grill i fint skick.

Generella tips

Utnyttja eftervärmen

  • Om du rengör gallret medan grillen fortfarande är varm lossnar matrester och fett lättare. Självfallet är det tråkigt att lämna ett gott samtal vid matbordet, men kanske kan några ta disken och du gallret, så får alla snart återgå till det goda samtalet med rent samvete.

    ​Såpabad
  • Den proaktiva grillaren och städaren kan förbereda ett såpabad för det flottiga och heta gallret. Låt det bada några timmar, skrubba sedan gallret och se smutsen lossna med lätthet.

    Trasa och rengöringsmedel
  • Grillens lock och balja rengörs enklast på gammalt hederligt vis med en trasa och ett potent rengöringsmedel.

    Hög värme dödar bakterier
  • Inte en anledning att inte skrubba ordentligt, men betryggande att veta.

Smarta verktyg

Grillborsten Ett behändigt och mångsidigt verktyg som sätter skräck i grillgallrets smuts och fettrester.

Rengöringsspray Ett medel framtaget specifikt för rengöring av grillar.

Rengöringssvamp Perfekt för rengöring av grillgallrets lösare matrester. Dessutom ett bra hjälpmedel när du rengör grillverktygen.

POWER CLEANER! Vem behöver inte riktigt bra rengöringsdukar?!