Rökning & smaksättning

Att smaksätta kött, fågel och fisk med rök har människan gjort sedan urminnes tider. Det är ett utmärkt sätt att laga mat utomhus och samtidigt ge den smak. I vårt sortiment hittar du många blandade produkter för rökning på grillen. Allt ifrån rökchunks och flis till röklådor och marinadsprutor som tar smakerna till nästa nivå. 

Vill du ha lite tips och trix eller undrar vilket trädslag som passa till vilken råvara så har vi gjort en guide här: Så röker du på grillen.

Filter
Varumärke
  • big green egg (3)
  • napoleon (4)
Kategori
  • grilltillbehör (7)
Visa 7 produkter
Wood Chips Äpple BIG GREEN EGG 140 kr
  • I lager
Köp
Rökchunks 1,5 kg Napoleon Napoleon Fler versioner finns 249 kr
  • I lager
Köp
Röklåda Napoleon Napoleon 399 kr
  • I lager
Köp
Rökspån 700 gram Napoleon Napoleon Fler versioner finns 119 kr
  • I lager
Köp
Wood Chips Hickory BIG GREEN EGG 140 kr
  • I lager
Köp
Marinadspruta Big Green Egg BIG GREEN EGG 665 kr
  • I lager
Köp
Röklåda Rogue/P/PRO Napoleon 399 kr
  • I lager
Köp

Det finns några saker du måste tänka på när du kryddar ditt kött. För det första bör du använda en kryddor eller marinad som innehåller salt. Det hjälper till att göra köttet mörare och tillför också lite smak. En marinadspruta gör det enkelt att lägga till mer smak till din mat, och de är ett utmärkt sätt att experimentera med olika smakkombinationer. Därefter vill du välja rätt typ av träflis till din grill. Det finns många olika typer av träflis tillgängliga, så det är viktigt att välja en som passar till den typ av kött som du grillar. Se gärna våran guide Så röker du på grillen, där vi går igenom vilket träslag som passar till vilket kött. Träflisen placeras i en rökbox på grillen och röken tränger sedan in i köttet och ger det en utsökt rökig smak!

Att röka på grillen fungerar oavsett om du använder en vanlig klotgrill, pelletsgrill, gasolgrill eller en kamadogrill. Om du är nyfiken på rökning kan du alltid läsa mer i våra gratisguider för rökning.

Så röker du på grillen

Grilla med pellets - Hur fungerar det?

Så grillar du med rökspån