Elgrill

Med en elgrill är du redo för resan, utflykten eller grillförbudet. Elgrillarna är smarta, innovativa grillar som idag har bra effekt och klarar av att grilla det mesta. En elgrill är ett smidigt sätt att grilla, det enda du behöver är ett eluttag. De flesta elgrillar har dessutom smarta lösningar för enkel rengöring.
Filter
Varumärke
  • napoleon (1)
Grillyta
  • 54x37 (1)
Kategori
  • bärbargrill (1)
  • elgrill (1)
Grilltyp
  • elgrill (1)
Visa 1 produkt
Elgrill TravelQ 285-E Napoleon 4.290 kr
  • I lager
Köp

Elgrill är ett väldigt bra alternativ om du bor där man inte får använda kolgrill eller gasolgrill.

Men får man grilla med elgrill var som helst?

Svaret är nej.
Det kan finnas lokala regler om totalt grillförbud så kolla med din hyresvärd eller bostadsrättsförening om det är tillåtet att grilla med elgrill.

Vad ska man tänka på när innan man köper en elgrill?

Hur stor elgrill behöver du ha?

Om du har begränsat med utrymme kan det vara bra att fundera över om elgrillen ska stå framme eller om den ska kunna plockas isär och förvaras någon annanstans.

Vad vill du att din elgrill ska klara av?

När det kommer till elgrillar är viktigt att kolla vilken effekt grillen har.

Använder du bara grillen för smal grillkorv spelar effekten mindre roll men vill du att din elgrill ska klara av haloumi, kycklingfiléer, eller fläskkotletter så krävs det en högre effekt.

Ska man ha lock på sin elgrill?

En annan sak som är viktigt om du ska ha en elgrill som klarar av det mesta som en gasolgrill eller kolgrill klarar av så rekommenderas en modell med lock. En elgrill med lock blir långt mer användbar än en modell utan.

Att rengöra en elgrill

Välj en elgrill som är enkel att rengöra. Vissa modeller kan man plocka isär för enklare rengöring. De som har fasta värmeslingor kan vara svåra att komma åt och få rena. En elgrill går inte att "bränna ur" på samma sätt som man kan göra med kol-eller gasolgrill.

Du kanske dessutom ska förvara grillen i ett skåp eller liknande när den inte används? Då är det trevligt om elgrillen är ren och fräsch.