Grytor & Pannor

Här kan du hitta passande grytor och pannor till din grill. Vi har ett brett utbud av gjutjärnsgrytor och gjutjärnspannor i olika storlekar och modeller. Din grill blir så mycket mer mångsidig om du har en gryta eller panna som är anpassad för grillen. Laga mustiga grytor och soppor eller varför inte steka pannkakorna utomhus vid grillen? 
Filter
Varumärke
  • big green egg (1)
  • enders (7)
  • hällmark (3)
  • lodge (55)
  • napoleon (10)
Material
  • gjutjärn (47)
  • varmvalsat stål (3)
Grillyta
  • 21ø (1)
  • 28ø (1)
  • 51ø (1)
Kategori
  • grilltillbehör (76)
Visa 76 produkter
Dubbel gjutjärnsgryta 4,73 L LODGE 1.289 kr
  • I lager
Köp
4 in 1 ställning/lyftverktyg LODGE 237 kr
  • I lager
Köp
Cook It all - gjutjärn set LODGE 2.747 kr
  • I lager
Köp
Skrubborste 25,4 cm LODGE 161 kr
  • I lager
Köp
Skrapor för gjutjärn LODGE 68 kr
  • I lager
Köp
Wokpanna, rostfri Napoleon 999 kr
  • I lager
Köp
Såskastrull, gjutjärn Napoleon 449 kr
  • I lager
Köp
Ugnsform, keramik Napoleon 1.199 kr
  • I lager
Köp
Grillpanna Monroe ENDERS 710 kr
  • Endast 3 st i lager
Köp
Stekpanna, gjutjärn Napoleon 499 kr
  • I lager
Köp
Grönsakspanna med handtag ENDERS 180 kr
  • I lager
Köp
Rengöringssvamp Chainmail LODGE 424 kr
  • I lager
Köp
Stekpanna gjutjärn 33,66 cm LODGE 950 kr
  • I lager
Köp

Tar man hand om sina grytor, pannor och kastruller kan dom hålla en livstid. Speciellt gjutjärnsprodukter. Många är lite osäkra på hur man hanterar produkter i gjutjärn. Här följer några enkla tips som garanterat kommer förenkla användandet och förlänga livstiden på din gjutjärnsprodukt. .

Bra att veta när du lagar mat med gjutjärnsprodukter:

  • Har du köpt en ny produkt så börja med att skölja av den med ljummet vatten och torka torr. Gjutjärnsprodukterna kommer inbrända och klara att användas.
  • En gjutjärnsprodukt har ingen beläggning eller yta som kan skadas. Därför går det bra att använda alla typer av köksredskap.
  • Fördelen med gjutjärn är att materialet klarar väldigt höga temperaturer och går därför bra att använda direkt över öppen eld.
  • Gjutjärnsprodukter passar alla spisar elspis, gasspis och induktionshäll.
  • Grytor och pannor i gjutjärn leder värmen på ett mycket bra sätt och lämpar sig därför bra till low and slow och större köttstycken.
  • Använd olja eller smör i din panna/gryta. Vi rekommenderar kallpressad raps- eller olivolja eller riktigt smör. 

 

Så rengör du din gjutjärnsprodukt:

  • Produkter i gjutjärn ska alltid diskas för hand. Använd hett vatten och en diskborste. Vid behov kan du skrapa bort tuffa rester. 
  • Använd inte diskmedel varje gång. Att använda diskmedel för ofta kan skada inbränningen i gjutjärnet.
  • Torka torrt med en diskhandduk eller hushållspapper.
  • Smörj in din panna eller gryta med ett tunt lager fett. t.ex rapsolja.
  • Förvara torrt, gärna hängande och luftigt om möjligt.

Inbränning:

  • Inbränning kan man göra med jämna mellanrum. På så vis bevarar du och ger gjutjärnet en naturlig non-stick beläggning.
  • De gjutjärnsprodukter vi säljer är inbrända från fabrik om inget annat anges.
  • Använd någon form av vegetabilisk olja när du bränner in. T.ex rapsolja.
  • Gjutjärn blir bara bättre och bättre ju mer det används!
  • Om din gjutjärnsprodukt efter en tid får rostfläckar eller blir grådassig så är det dags att göra en inbränning.

Ibland kan små rester av inbränningen (oljan) släppa från underlaget. Torka av och smörj in fett  och ställ in i ugnen på 275 g celcius några minuter. Detta kan hända om du tillagat något syrligt i grytan, ex tomat, vin eller citrus. Detta försvinner efter en liten tids användning.