Picklad Rödlök

Picklad Rödlök

snabbt enkelt
recept Picklad rödlök är ett mångsidigt tillbehör som utöver till grillat kan komplettera rätter som tacos, hamburgare eller varför inte till söndagssteken. Att pickla rödlök går snabbt och enkelt och de flesta har alla ingredienser hemma alla redan.
  1. Börjar med att göra en klassisk 3-2-1 lag.

  2. 3 delar vatten, 2 delar strösocker och 1 del ättikssprit 12%.

  3. Blanda ihop i ingredienserna och låt koka upp.

  4. Dra sedan av kastrullen och låt svalna något.

  5. Skala och skiva löken tunt eller efter eget tycke och smak.

  6. Häll över lagen på en lite större glasburk med lock och tillsätt löken.

  7. Låt stå i kylen ca en timme innan servering.

Löken håller sig sedan i kylen ca 2 veckor.

Ingredienser
3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättika 12%
2 rödlökar