Enders gasolgrillar äntligen i Sverige!

Enders gasolgrillar äntligen i Sverige!

Varumärke Corona har påverkat oss alla på ett eller annat sätt. Vi kan glädja oss att för våran del handlar det bara om lite försenade gasolgrillar. Men nu börjar grillarna från Enders äntligen rulla in på lager!

Grillat.se är först med att kunna erbjuda Enders till den svenska grillmarknaden.

Här är varumärket helt nytt men om vi vänder oss till Tyskland där Enders har sitt säte så är det ett etablerat och välkänt grillmärke sedan 1970-talet.

Enders började med att tillverka campingprodukter och gasolkök. Gasolköken blev snabbt kända för sin kvalité och driftsäkerhet. Gasolköken från Enders blev det självklara alternativet för äventyrare som gav sig ut på tuffa expeditioner. 

På 70-talet började Enders att tillverka gasolgrillar och även inom detta segmentet fick man god respons på sina innovativa lösningar och sin kvalité. Tillverkningen och utvecklingen idag sker med samma prioritering och man eftersträvar perfekt funktion, hög kvalité i materialvalen och kanske det viktigaste: hög säkerhet. 

Enders gasolgrillar äntligen i Sverige!

Enders Explorer Next

Bärbara grillar
Enders har ett antal bärbara grillar:
Explorer Next
Explorer Next Pro
Urban
Urban Pro
Aurora

Explorer serien är vad vi kallar campinggrillar. Lätta grillar med smart konstruktion. Ben med snabbfästen, integrerade kokplattor och många delar som kan diskas i maskin.

Urban är lite mer av ett premiumalternativ som väger lite mer. Här finns bland annat möjlighet att köpa till vagn. Ett vasst alternativ när vikten inte är avgörande.

Aurora är en smart bordsgrill. Grillen har en inbyggd fläkt som drivs med batteri eller powerbank.
Aurora är i stort sätt helt rökfri.

Enders gasolgrillar äntligen i Sverige!

San Diego med 3 brännare

San Diego
Serien som kallas San Diego består av förhållandevis enkla gasolgrillar. En bra instegsmodell, komplettering till kolgrillen eller där platsen för en större gasolgrill inte finns.

San Diego finns med 2, 3 eller 4 brännare.

San Diego 2
San Diego 3
San Diego 4

Enders gasolgrillar äntligen i Sverige!

Chicago 3

Chicago
I serien Chicago hittar vi en 3 och en 4 brännare. Riktigt fina grillar till ett otroligt bra pris.  Vi är fortfarande på de lite enklare modellerna sett till utrustning. Vi hittar ingen Turbo Zone men däremot har Chicago 4 K en kokplatta.

Chicago 3
Chicago 4 K

Enders gasolgrillar äntligen i Sverige!

Boston Black 6 KR Turbo

Boston
Snygga och stilrena Boston! Den minsta modellen har 3 brännare sedan hittar vi en 4a och sedan en bjässe med 6 brännare. Samtliga modeller i Boston serien har kokplatta i ena sidobordet. Boston 3 har en Turbo Zone, Boston 4 har en Turbo Zone och en vertikal bakre brännare (perfekt för grillning med rotisseri) och Boston 6 har dubbla Turbo Zoner.

Boston Black 3 K Turbo
Boston Black 4 IK Turbo
Boston Black 6 KR Turbo

Enders gasolgrillar äntligen i Sverige!

Monroe Pro 4 SIK Turbo

Monroe
Serien Monroe består genomgående av modeller med extremt fin kvalité.

Det finns 3 olika modeller av 3-brännare med lite olika specifikation samt en modell med 4 brännare.

Monroe 3 S Turbo
3 brännare och Turbo Zone samt Easy Clean. Något enklare utförande än övriga grillar i Monroe serien.

Monroe Prox 3 S Turbo
Prox 3 S Turbo kan man säga är en vidareutveckling av 3 S Turbo. Prox kommer med lite större fönster, lite modernare design och har Enders nya värmesystem Heat Range.

Monroe 3 Pro SIK Turbo
Pro modellen av 3-brännar grillarna. Utrustad med kokplatta, Turbo Zone samt en bakre vertikal brännare. Har givetvis också Enders nya Heat Range värmesystem. I stort sett är hela grillen i rostfritt.

Monroe Pro 4 SIK Turbo
Samma specifikation som lillebror 3 Pro SIK Turbo men med 4 brännare istället för 3 men med lite större grillyta. Premiumgrill med rätt pris.

Kansas
När vi fastnade för Enders var det speciellt Kansas modellerna som vi blev mäkta imponerade av. En 3 brännare och en 4 brännare, båda i magisk kvalité och med grym specifikation.

Kansas PRO SIK 3 Turbo
En 3 brännar grill med Turbo Zone, Heat Range och Simple Clean. Vi hittar en bakre vertikal brännare, stor kokplatt och inspektionsfönster i productspecen. Helt i rostfritt förutom ett par detaljer. Otroligt fin grill.

Kansas PRO 4 SIK Turbo
Enders flaggskepp! Här blir man helt kär. 4 brännare och givetvis turbo zone, vertikal bakre brännare och kokplatta. Väldigt bra förvaring i grillens underskåp. Diskho med rinnande vatten. (Går enkelt att koppla in vattenslangen) Grillen helt i rostfritt. Löjligt bra grill till löjligt bra pris. Det här är top of the line!

Enders gasolgrillar äntligen i Sverige!

Kansas PRO 4 SIK Turbo