Charmen med gasolgrill

Charmen med gasolgrill

gasolgrill
Artikel Det divideras ständigt om kolgrill eller gasolgrill är det bästa. Vissa kolgrillare hävdar att en gasolgrill inte ens bör kallas grill. Helt fel enligt vår mening.

Det finns många fördelar och mycket charm med gasolgrillar som sällan lyfts fram. Jag tänkte ge en vinkel på var jag uppskattar med gasolgrill. Grillning behöver inte vara svart eller vitt och jag vet att väldigt många har båda kolgrill och gasolgrill för att kunna njuta av båda varianterna.

Spontant grillande - Med gasolgrill kan du alltid grilla spontant och när tiden är knapp. Gasolgrillen blir varm på bara några minuter.

Grilla kortare - Låt säga att det ska serveras 3 rätters och du vill bjuda på en efterrätt tillagad på grillen. Då är gasolgrillen utmärkt. Du behöver inte vänta länge på att den ska bli varm, snabbt och enkelt når gasolgrillen rätt temperatur.

Grilla utan att bli inrökt - En fördel med gasolgrillen är att du kan tända den och slippa att bli inrökt. Du kanske precis har duschat och gästerna är på väg och du ska börja grilla. Då är gasolgrillen väldigt tacksam att jobba med.

Varmhålla - Du kanske grillar till många gäster eller har råkat börja grilla lite för tidigt. Snabbt och enkelt justerar du temperaturen på gasolgrillen och har möjlighet att hålla maten varm på ett bra sätt. Något som är betydligt svårare på en kolgrill.

Finess och funktion - På många gasolgrillar kan du välja funktioner som rotisseri, rotisseribrännare, kokplatta, infraröd zon och i vissa fall även en schysst belysning.  På många gasolgrillar kan du fälla sidoborden som sparar därmed plats vid förvaring.

Det finns många många fler fördelar med gasolgrillar. Jag vill inte på något sätt säga att man ska välja det ena eller andra bara att du kanske ska överväga och tänka igenom vilken typ av grill som du har mest nytta av och som är mest praktisk. Den bästa grillen är trots allt den som används.