Påbörja utomhussäsongen redan nu med en terrassvärmare

Påbörja utomhussäsongen redan nu med en terrassvärmare

TIPS Våren är äntligen här och vädret blir varmare för varje dag som går. Det betyder att grillsäsongen står för dörren, och vad kan vara bättre än att njuta av en trevlig grillfest i trädgården? Naturligtvis kan det för tillfället fortfarande vara lite kallt att sitta ute och äta, men oroa dig inte - det finns lösningar för detta! Ett av de bästa sätten att se till att du kan njuta av att sitta ute på din uteplats hela våren är att investera i en terrassvärmare.

En terrassvärmare är ett utmärkt sätt att hålla terrassen varm och behaglig även när temperaturen ute är låg. De finns i många olika former och storlekar, så du hittar säkert en som passar perfekt för din uteplats. Dessutom skapar de en mysig och inbjudande atmosfär - perfekt för att underhålla gäster eller umgås med familjen.

Påbörja utomhussäsongen redan nu med en terrassvärmare

Olika typer av terrassvärmare. Vilken ska man välja?

Det finns som du säkert sett ett par olika typer av terrassvärmare på marknaden och det kan ibland vara svårt att veta vad man ska välja. Här nedan listar vi de olika typerna av värmare för att göra det enklare för dig att välja rätt.

Gasolvärmare

En gasolvärmare kan se ut som en lyktstolpe när den står på terrassen, men den sprider värme snarare än ljus. Vissa modeller kan placeras på bordet eller sättas i parasollhålet i bordet. De mindre versionerna är billigare i inköp och drift (eftersom de har lägre effekt), men de kan också anses stå i vägen och skymma sikten vid bordet.

Gemensamt för alla gasolvärmare är att de är avsedda för utomhusbruk och kan stå ute under säsongen utan att behöva flyttas in eller ut. De är enkla att sätta upp eftersom de inte behöver installeras i vägg eller tak och inte heller kräver tillgång till närliggande eluttag. Om du letar efter en enkel och billig lösning för att värma upp din uteplats är en gasolvärmare det bästa alternativet.

Infravärmare

För den som vill köpa en infraröd värmare finns det numera ett antal olika modeller att välja mellan, både när det gäller utseende och teknik. Takterrasser och balkonger med tak är perfekta för infraröd uppvärmning eftersom många modeller måste integreras. Om du vill använda lite kraftigare golv- och bordsmodeller kräver detta naturligtvis tillgång till elektricitet och jordfelsbrytare rekommenderas varmt.

Elektriska terrassvärmare

Elektriska terrassvärmare är lätta att använda och underhålla, och de är ett säkrare alternativ än terrassvärmare med gas. Elektriska terrassvärmare finns i olika stilar och storlekar, så du kan hitta en som passar dina behov.

Det finns många fördelar med att använda en elektrisk terrassvärmare. De är lätta att använda och du kommer snabbt igång. Elektriska utevärmare producerar inte heller någon rök eller ångor, så de är ett säkrare alternativ än terrassvärmare med gas. Dessutom är elektriska terrassvärmare effektivare än gasolvärmare. Elektriska terrassvärmare finns i olika stilar och storlekar, så du kan hitta en som passar behoven på din uteplats. Tänk även på att elektriska terrassvärmare kan bli mycket dyrare i drift under våra kallaste månader då elpriset är som högst.