Så undviker du fettbrand i din grill Tips

Så undviker du fettbrand i din grill

Några tips och råd för att förhindra att en olycka uppstår

Att det börjar brinna i grillar är inte helt sällsynt. Många gånger börjar det brinna i lite gammalt fett och matrester och inget allvarligt händer. Men det händer då och då att utgången blir värre.

Till vänster kan vi se en mindre fettbrand i gasolgrill orsakat av dåligt underhåll.

Oavsett nivån av underhåll är det alltid viktigt att ha sin grill under uppsikt.

 

 

Kolgrillar är nästan helt förskonade från detta då det inte finns så mycket detaljer där gammalt fett samlas. Så vi koncentrerar oss på gasolgrill och vad man kan göra för att undvika en olycka.

Allt handlar egentligen om hur bra du sköter din grill och hur man rengör den.

Efter varje grillning bör du göra rent gallret och om det ligger mycket gamla rester ovanpå grillens flametamers så ska även dom rengöras.

Så undviker du fettbrand i din grill

Någon gång i månaden kan man ta en titt i grillen fettuppsamling för att se om det ligger mycket gamla rester eller fett där. Rengör efter behov.

 

Så undviker du fettbrand i din grill

 

Någon gång under säsongen bör du göra en fullständig rengöring av din grill.

Detta kommer vi göra en video på snart och visa hur man enklast rengör en gasolgrill.

Många förvarar gasolflaska i grillens förvaringsutrymme under grillen. Inget vi rekommenderar. Om en brand skulle uppstå så vill du enkelt kunna koppla från gasolen och flytta undan flaskan. Om du ändå vill ha flaskan där så är det extra viktigt att du rengör din grill regelbundet.

Oftast står grillarna placerade på en uteplats med mycket lättantändliga saker i närheten. Altanen i sig, möbler, gräsmatta m.m. Fundera en gång på hur du skulle hantera situationen om en fettbrand skulle uppstå. Vatten och fett är aldrig en bra kombination men det kan ändå vara bra att ha tillgång till vatten i närheten om olyckan skulle vara framme. Då har du i alla fall chans att hindra att branden sprider sig.

Ta hand om din grill och grilla säkert i sommar.