Bruchetta på grillen recept

Bruchetta på grillen

Fräsch Bruschetta med förslag på två olika toppingar.

4 portioner
Tillagningstid ca 15-20 minuter


Ingredienser:

Brödet
8 skivor Cibattabröd
2 vitlöksklyftor
Olivolja (gärna av bra kvalité)

Toppning med körsbärstomater och basilika
ca 12 körsbärstomater
1 knippe basilika
Balsamico
Svartpeppar

Topping med prosciutto och parmesan
8 skivor prosciutto
Parmesanost
Basilika
Balsamico

Förberedelser
Gör i ordning grillen för direkt grillning
Skär brödet i 8st jämna skivor ca 5mm tjocka
Dela körsbärstomaterna i önskad storlek
Riv eller skär tunna skivor av parmesanosten
Skala och dela vitlöksklyftorna
Smörj in brödet i olivolja

Tillagning
Rosta brödet på grillen tills dom har fått fin och jämn färg
Gnid brödskivorna med vitlöken
Toppa brödet med toppingen